Biografie

DSC_4423Fameless este trupa formată, în martie 2015, de Tiberiu Albu, câștigătorul concursului “Vocea României” din 2014.

După succesul deosebit obținut la emisiunea de la ProTV, Tiberiu nu a urmat calea clasică de artist solo, ci și-a format o trupă, fiind printre puținii câștigători de astfel de show-uri care au ales să își continue activitatea sub alt nume decat cel propriu. Primul membru al trupei a fost chitaristul Molnar Csaba, iar secția ritmică a fost aleasă în urma unor audiții organizate de Agenția de Vise la studioul IPT din București, la care s-au prezentat peste 30 de muzicieni. Cei aleși au fost bassistul Șerban Georgescu și toboșarul Andrei Ilie.

Lansarea oficială a avut loc pe 29 mai 2015, în cadrul emisiunii “Românii au talent”, unde trupa a prezentat piesa “Right Now”, primită foarte bine de către fani. Primul concert s-a desfășurat la Hard Rock Cafe, în București, în fața a peste 600 de spectatori!

La începutul lunii august 2015, Mihai “Angus” Vasile devine noul chitarist al trupei. În această formulă, Fameless își conturează repertoriul actual și începe înregistrările de studio. Primul single, “Show Me How to Live” a fost prezentat în premieră în cadrul “Media Music Awards 2015”, eveniment dedicat elitei industriei muzicale din România, susținut la Sibiu, în fața a 40.000 de oameni! Varianta de studio a fost lansată în decembrie 2015 cu mare succes, primind numeroase aprecieri pozitive de la fani.

Pe 18 decembrie 2015, în spiritul tradiției de a invita câștigătorul ediției precedente în finala noului sezon, trupa a apărut în cadrul concursului “Vocea României”, unde și-a prezentat al doilea single, “For the Love of God”, piesă lăudată instant de fani și muzicieni cunoscuți din România. Varianta oficială de studio s-a lansat în februarie 2016 și a intrat imediat în programele de rotație ale radiourilor din Romania (Radio Tananana, Radio Trib, Radio Seven, Gold FM, Radio Guerrilla).

Pe 18 martie, trupa s-a întors pe scena unde și-a facut debutul, cu un show conceput special pentru această ocazie. Desfășurat în fața unui Hard Rock Cafe plin, concertul a fost foarte apreciat de fani și oameni din industrie, cei prezenți recunoscând progresul semnificativ al trupei, chimia dintre membri și caracterul diferit al compozițiilor.

În luna mai 2016, trupa a plecat într-un prim turneu național, iar în perioada iunie-iulie și-a susținut primele concerte de festival, la Danube Rock Festival (Galați) și Shine Festival (București).

Din luna august, trupa s-a concentrat primordial pe lucrul la primul material discografic. Albumul de 10 piese proprii intitulat “Dreams Without a Past” a fost lansat pe 27 ianuarie 2017, cu un concert SOLD-OUT la Hard Rock Cafe, în compania unor artiști de marcă din rock-ul românesc: Dan Radu (Byron), Cornel Ilie (Vunk), Tudor Chirilă (Vama) și Teodora Buciu, câștigătoarea trofeului “Vocea României” 2016.

Albumul are o esență grunge, prezentă semnificativ pe tot parcursul albumului, însă peisajul stilistic beneficiază, în același timp, și de o bogată diversitate. În tabloul muzical s-au strecurat foarte natural și nuanțe pop (piesele “For the Love of God” și “Dash of Blue”), progresive (“The Witness”), spațiale (“Stationary Star”, cu o improvizație de chitară cu trimitere clară la Pink Floyd), chiar și disco (“Falling in Love”, care este o fuziune îndrăzneață între disco-ul retro și rock-ul modern).

Materialul a fost produs de Universal Music România, iar promovarea lansării lui a constat într-un real tur de forță al emisiunilor radio și TV (Radio Seven, Gold FM, Smart FM, Rock FM, Radio Guerrilla, București FM, Radio RFI, Music Channel, Antena 1, Antena Stars, ProTV și Digi24). Feedback-ul primit din partea criticii și a fanilor a confirmat atât factura total deosebită a compoziților, cât și sunetul fresh, dar în același timp foarte solid, al trupei, atât în studio, cât și live.

Fameless este catalogată drept una dintre cele mai importante apariții noi în peisajul rock-ului românesc.